Mengapa Pengurusan Bankroll yang Betul Adalah Kunci Dalam Poker

Mengapa Pengurusan Bankroll yang Betul Adalah Kunci Dalam Poker

Mengapa Pengurusan Bankroll yang Betul Adalah Kunci Dalam Poker. Ramai pemain poker online terbaik bergelut dengan pembangunan pengurusan bankroll sebenar dan betul. Keupayaan untuk mengira wang anda dengan bijak akan di meja mempunyai sedikit kaitan dengan hakikat bahawa anda mungkin tidak mempunyai sumber yang mencukupi untuk melaksanakan had ini pada mulanya. Terdapat beberapa sebab mengapa pengurusan bankroll adalah penting, dan mengapa memberi perhatian adalah perkara yang paling penting untuk setiap pemain poker yang serius. Mempelajari cara memperoleh teknik permainan yang betul dari segi teknikal adalah perkara yang berbeza daripada mempelajari cara menguruskan wang anda dengan poker. Anda boleh menjadi pemain yang cukup kuat dari segi teknikal dan mental, tetapi jika anda kurang konsisten dalam pengurusan bankroll, anda mungkin tidak bertahan lama. 

Pengurusan bankroll membawa ketertiban dan keselamatan kepada pendekatan texaspokercc profesional anda. Terdapat fakta yang mengatakan tanpa pemahaman yang jelas tentang cara berurusan dengan wang, anda tidak akan berjaya. Tidak kira sama ada dalam poker atau perniagaan, anda perlu mendapatkan pemahaman yang baik untuk wang. Anda perlu mempunyai sumber yang mencukupi untuk melakukan poker pada sebarang had yang anda putuskan untuk bermain. Anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya 20 pembelian untuk had, sama ada pada akaun bank anda, di rumah, atau dalam akaun bank bilik poker dalam talian anda. Sekiranya tidak berlaku dan anda sepatutnya mengalami penurunan (yang berkemungkinan besar akan berlaku pada satu ketika dalam kerjaya anda), anda tidak akan cukup bersedia untuk itu.

Baca juga: Mainkan Poker dengan Cara yang Lebih Baik

Apabila bermain berbilang jadual dalam talian, terdapat kemungkinan besar anda akan mengalami ayunan menurun lebih awal daripada kemudian di mana

anda akan kehilangan 15 pembelian masuk berturut-turut. Realitinya ialah semakin banyak tangan anda bermain semakin besar kemungkinan anda akan menghadapi ayunan naik atau turun yang besar suatu hari nanti. Untuk bermain berbilang jadual dalam talian, anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya 40 pembelian masuk pada akaun bank anda atau tersedia. Untuk bermain lebih daripada 5 jadual pada satu masa, anda perlu mempunyai tidak kurang daripada 60 pembelian masuk dalam bankroll anda, lebih baik 100 pembelian masuk. 

Apakah yang perlu anda lakukan jika anda kehilangan banyak pembelian berturut-turut? Ia benar-benar bergantung sepenuhnya pada jumlah wang anda sama ada anda perlu kekal dalam had semasa anda atau tidak. Jika anda cenderung kehilangan banyak pembelian masuk berturut-turut, jumlah wang anda mula berkurangan, anda perlu menurunkan had apabila anda mempunyai tidak kurang daripada 40 pembelian masuk untuk had yang lebih rendah. Pengurusan bankroll adalah tentang memastikan bahawa anda tidak akan ditipu sepenuhnya oleh kad yang buruk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *